Szolgáltatások

Ingyenes Konzultáció

Élőfalakkal, zöldfalakkal, illetve minden függőleges zöldfelülettel kapcsolatos ingyenes konzultációt is kínálunk, lépjen kapcsolatba velünk még ma!
 • Annak érdekében, hogy egyedi zöldfalat hozzunk létre, egy találkozóval összekötve megvizsgáljuk a kiválasztott területet.
 • Megvitatjuk kívánságait, megnézzük a lehetséges függőleges tereket és válaszolunk esetlegesen felmerülő kérdéseire.
 • Az első találkozó alkalmával képet alkotunk, meghatározzuk a fő színeket és az irányadó stílust, amit a dekorációban fogunk használni.
 • A javaslatok elkészítéséhez megmérjük, hogy mennyi természetes fény áll rendelkezésünkre a potenciális területen, illetve az egyéb befolyásoló tényezőket is megvizsgáljuk, mint amilyen a szél, az eső stb.
 
A következő lépés a zöldfal megtervezése.

Tervezőmunka

Ahogy azt az Esztétika részben felvázoltuk, egyik fő célunk, hogy művészi értékekkel bíró zöldfalakat hozzunk létre. Ezért a következő lépés, hogy meghatározzuk milyen növények használhatók fel:
 
 • Stratégiai szempontok alapján választjuk ki a megfelelő állományt több száz faj közül, olyan jellemzők alapján, mint a szín, a textúra, a mintázat és a méret, a lenyűgöző látvány érdekében.
 • Az egyes fajok fény- és nedvességigénye nagyban eltérhet, ezért ezeket az alapvető szempontokat vesszük figyelembe elhelyezésük előtt.
 • Biztosítjuk, hogy a növények megfelelő pozícióban legyenek elhelyezve, így könnyen boldogulhatnak és fejlődhetnek.
A növények megszűrik a levegő útján terjedő szennyeződéseket, egyes fajok hatékonyabban is, mint mások. A telepítés során stratágiánk az, hogy a lehető legtöbb olyan fajt használjuk fel, ami a legalkalmasabb a beltéri levegőminőség javítására.
Egy fontos tervezési szempont a külső élőfalaknál, hogy azok az évek múlásával hogyan változnak, alakulnak át. Célunk olyan élőfalak megteremtése, melyek minden alkalommal érdekesen és gyönyőrűen mutatnak. Ezért a virágzási idő, a virágok, a lombozatok színe és az örökzöld növények használata is fontos tényezők a tervezési folyamat során. Miután a növények kiválasztásra kerültek, tervrajzokat és látványterveket készítünk, a jövőbeli zöldfalról. Ezek az illusztrációk vázolják fel az ön számára az élőfal lehetséges alakját és méretét. A látványtervek is ötleteket adnak az alkotás színeit és mintáit illetően. Miután áttekintette javaslatunkat és meghatározza mi az, amit szeretne és mi az, ami tetszik, mi elkészítjük zöldfalának árajánlatát.
 
 
 
A következő lépés, amikor a varázslat elkezdődik, a zöldfal betelepítése elindul.

Telepítés, kivitelezés

Megállapítjuk a telepítés dátumát, amikor kimegyünk a helyszínre és megkezdjük a zöldfal kiépítését:
 
 • Összeszerelünk egy automata öntözőrendszert, amely ellátja a növényeket az ideális mennyiségű vízzel és tápanyaggal. Egy részletes leírás tartalmazza az élőfal működését.
 • A beltéri zöldfalaknál, attól függően, hogy mennyi természetes fény áll rendelkezésre, speciális, nagy teljesítményű, energiatakarékos izzók vannak felszerelve a megfelelő körülmények biztosítására. Ezek a fények egyszerre előnyösek a növényeknek és kellemesen hatnak a szemre. Kiválasztjuk a dekorációhoz legjobban illő állványt.
 • A világítás növeli a mestermű látványát és segít, hogy a növények megkapják a minimális mennyiségű fényt különösen akkor, ha alig, vagy egyáltalán nem jutnak természetes fényhez. A fények programozhatóak, így automatikusan kapcsolnak ki és be.

Miután a falat felépítettük az öntözőrendszerrel és a világítással együtt, betelepítjük a növényeket. Ez a legizgalmasabb rész, amikor a varázslat megtörténik. Mindössze néhány nap alatt az unalmas és szürke fal buja, zöld függőleges kertté változik.

 
Az utolsó lépés a zöldfal karbantartása.

Karbantartás

A Zöldfalkert-nél karbantartási csomagokat is kínálunk, melyek garantálják az egészséges zöldfalat mindenkor. Ezeket azzal a céllal alkottuk meg, hogy ez ne jelentsen még több munkát az ön számára, és teljes nyugalomban érezhesse magát.
 
 • A telepítés utáni első évben szükség van egy karbantartási csomagra. Ennek oka az ezidő alatt lezajló kritikus akklimatizálódási folyamat, amin a növények keresztülmennek. De karbantartási csomagokat kínálunk a következő évekre is, hogy biztosíthassuk élőkertje gyönyörűségét még nagyon hosszú ideig.
 • A csomag ára a fal összméretétől is függ, erre már a tervezési rész alatt adunk egy árajánlatot. Néhány lehetséges elképzelésért látogassa meg képgalériánkat, hogy megtekinthesse zöldfalainkról készült képeinket.

Kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvétel
[Maximális fájlméret: 10MB]